Tłumaczenia są automatyczne. Zgłoś problem z tłumaczeniem.

Usuwanie istniejącego planu

W poprzednim kroku dowiedziałeś się, jak zapisać kopię bieżących postępów na papierze lub w formacie PDF.

Nie usuwaj istniejącego planu, jeśli nie udało Ci się tego zrobić. wydrukuj swoje postępy.

Zanim zastosujesz inny plan do swojego projektu, musisz usunąć istniejący plan. Paratext nie posiada polecenia „replace plan”.

Procedura usuwania planu projektu

  1. Otwórz swój projekt.
  2. Kliknij zakładkę menu.
  3. W razie potrzeby przełącz na widok pełnego menu.
  4. Najedź kursorem na Ustawienia projektu.
  5. Kliknij Plan projektu.
  6. Przewiń w dół do ostatniego etapu.
  7. Umieść kursor na tej scenie.
  8. Kliknij na Usuń scenę przycisk.
  9. Kliknij na OK aby zaakceptować usunięcie etapu i kontynuować.

    Uwaga:
    powyższe okno dialogowe zobaczysz tylko za pierwszym razem, gdy usuniesz etap.
  10. Kliknij na Usunięcia.
  11. Powtórz te czynności dla każdego etapu bieżącego planu w kolejności malejącej.
  12. Gdy zaczniesz usuwać ostatni etap, zobaczysz następujące okno dialogowe. Kliknij Tak.
  13. W planie projektu zobaczysz opcję „Brak”.
  14. Kliknij OK aby zapisać zmiany i wyjść.

    Usunąłeś swój plan projektu.